Vier vragen over de woonbegeleider

We zijn trots, Laarstede is opgeleverd en de eerste bewoners wonen er al een paar maanden. Laarstede, een nieuw woonzorggebouw in Tilburg waar mensen met dementie zo zelfstandig mogelijk wonen. Daarbij horen natuurlijk ook nieuwe functies. We beantwoorden vier vragen over de functie van woonbegeleider, die we overigens ook voor de rest van Het Laar zoeken. 

1. Wat doet een woonbegeleider?

 Een woonbegeleider bij Het Laar creëert een aangename dag voor onze bewoners. Dat gaat verder dan alleen de dagelijkse zorg. Als woonbegeleider ken je de bewoners door en door. Samen met hun naasten help je ze hun dromen en wensen te verwezenlijken en maakt ze onderdeel van de maatschappij. Dat zit ’m in de grote en kleine dingen: wil meneer vroeg op of liever uitslapen, speelt mevrouw graag tennis of gaat ze graag naar het theater? De woonbegeleider maakt het mogelijk.  

 Dat doet de woonbegeleider natuurlijk niet alleen: samen met de familie van de bewoners, vrijwilligers,  verpleegkundigen en verzorgenden vormt deze een team voor de beste zorg – het belang van de bewoners staat voorop. 

Een dag van een woonbegeleider

 

2. Waarom biedt Het Laar de rol van woonbegeleider?

Bij Het Laar staat wonen centraal, want het is een thuis voor bewoners. Een aangename dag heeft prioriteit en goede zorg hoort daarbij. De verpleegkundigen en verzorgenden richten zich op de kwaliteit van het zorgbeleid en het paramedische onderdeel. De woonbegeleider kan de basiszorg verlenen, maar is vooral bezig met het maatschappelijke en sociale aspect. En is een toegankelijk eerste aanspreekpunt voor bewoners én hun naasten – een belangrijke rol. 

Het Laar is onderweg naar een participatiesamenleving. De woonbegeleider is een functie die past bij dat toekomstbeeld.  

 Lees meer 

3. Welke opleiding heb ik nodig voor deze functie?

Met een opleiding op mbo-niveau 3 of 4 kun je aan de slag als woonbegeleider bij Het Laar. Of je nu een opleiding volgde richting de zorg of niet. Twee voorwaarden: het lijkt jou geweldig om met ouderen te werken en je bent bereid om je daarvoor te laten bijscholen als dat nodig is. Samen gaan we in gesprek over de opleidingsmodules die je kunt volgen om uiteindelijk als woonbegeleider te starten. 

Opleidingen waarmee je direct aan de slag kunt zijn bijvoorbeeld Verzorgende 3IG/MZ, Sociale dienstverlening niveau 3 of hbo Social Studies. 

4. Hoe kan ik solliciteren?

 Word jij de rots in de branding voor onze bewoners? Dan zien we jouw sollicitatie graag verschijnen. Solliciteren kan op verschillende manieren: 

Online via deze vacature. 

Bel je liever over de vacature? Neem dan contact op met zorgmanager Sandra Elings via 013 456 7700.  

Kom langs op de Belevingsmarkt, die we regelmatig organiseren. Je kunt er de sfeer van Het Laar proeven, en praten met onze medewerkers, vrijwilligers en de loopbaanadviseur. Elk half uur is er een rondleiding en elk half uur de mogelijkheid om een VR-bril demonstratie te ervaren.  Volg Het Laar via Facebook, LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de speciale activiteiten. 

 Solliciteer direct