Thuiszorg/wijkverpleging

Comfortabel leven in uw eigen woning

U woont zelfstandig in uw woning in de wijk of u huurt een appartement in Het Laar. Als u ouder wordt kunt u behoefte krijgen aan ondersteuning. De medewerkers van Thuiszorg Het Laar zijn u graag van dienst als u zorg nodig heeft.

Het Laar levert thuiszorg/wijkverpleging in de eigen huurappartementen en in de meeste wijken van Tilburg en Goirle. We zijn actief in de postcodegebieden: 5012, 5013, 5014, 5015, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5051, 5052 en 5053. De thuiszorg bestaat uit persoonlijke verzorging en verpleging en de levering valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Het Laar heeft voor het leveren van thuiszorg/wijkverpleging in 2021 afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars ASR, Caresq, CZ, DSW, ENO, Menzis, ONVZ, VGZ,  Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Indien u bij een van deze zorgverzekeraars bent verzekerd, dan bent u voor de thuiszorg geen eigen bijdrage verschuldigd. Ook het wettelijk verplicht eigen risico geldt niet voor deze zorg. Mocht u aangesloten zijn bij een andere, niet genoemde zorgverzekeraar, dan adviseren wij u contact op te nemen met deze verzekeraar en te informeren naar de mogelijke kosten. Staat in de opsomming van verzekeraars uw verzekeraar er niet bij, kijk dan op uw polis onder welke verzekeraar uw zorgverzekering valt. Heeft u daarna nog vragen of wilt u zeker weten of Het Laar met uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft voor 2021, neem dan contact op met het Servicebureau van Het Laar.

We willen u er op attenderen dat de beschikbaarheid per verzekeraar voor nieuw aangemelde cliënten door het jaar heen kan wijzigen. Cliënten die al thuiszorg ontvangen, blijven de thuiszorg ontvangen. Recente informatie is altijd telefonisch in te winnen bij het Servicebureau van Het Laar. Wilt u gebruik maken van Thuiszorg van Het Laar? Neem dan contact op met één van onze wijkverpleegkundigen via 013-4657700. De wijkverpleegkundige maakt een afspraak voor een huisbezoek om samen met u en eventueel uw partner, familielid of mantelzorger de noodzaak en de mogelijkheden van ondersteuning te bespreken. Aan de hand hiervan wordt bepaald welke zorg nodig is. De wijkverpleegkundige stelt samen met u een zorgplan op. Hierin is vastgelegd welke zorg u krijgt en op welke dagen. Hierbij wordt rekening gehouden met wat u zelf kunt en/of uw naasten. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de andere zorgaanbieders die in uw wijk actief zijn.

Het Laar levert ook thuiszorg aan Tilburgers die met een verblijfsindicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) op de wachtlijst voor een verzorgingshuis- of intensieve zorgappartement van Het Laar staan. Deze zorg wordt ook wel overbruggingszorg genoemd. Voor deze zorgvorm betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK berekent de hoogte van uw eigen bijdrage. Raadpleeg voor meer informatie www.hetcak.nl.

Het Laar biedt u meer dan zorg. Zodat ook uw eigen woning uw comfortabele thuis kan blijven. Bijna alle zorg- en comfortdiensten die ten dienste staan van de bewoners van Het Laar, staan ook in uw eigen huis ter beschikking. Vraag ernaar bij het Servicebureau.

Hoe waardeert u de zorg?
Steeds vaker oriënteren mensen zich online om te kiezen welke zorg bij hen past. Reviews die online te vinden zijn, worden daardoor steeds belangrijker. Zorginstellingen kunnen beoordeeld worden op de site van ZorgkaartNederland.  U kunt daar alle waarderingen over Het laar lezen, maar u kunt ook zelf uw waardering achterlaten. Graag willen we het waarderen van Het Laar op ZorgkaartNederland bevorderen. Het helpt u om een betere keuze te maken. Tevens helpt het ons om onze zorg- en dienstverlening te verbeteren.