Tuinen en terrassen

Buitenleven bij Het Laar

Vroeger lag er op de plek van Het Laar een bos: de naamgever van Het Laar; nu ligt Het Laar binnen de ringbanen van de stad. Het bos is een groen en ruim park geworden.

Laat u verbazen over de lommerrijke tuinen, terrassen en vijver binnen deze bomenrand. Alle tuinen en terrassen zijn te betreden vanuit het gebouw. Op het buitenterras bij Chapeau! kunt u van de kleine restaurantkaart kiezen. Het zonneterras aan de binnentuin bij de vijver is selfservice, met een thee- en ‘verse bonen’ koffieautomaat. Sommige tuinen en terrassen zijn toegankelijk gemaakt voor speciale bewoners, zoals de binnentuinen en het Hof van Laar voor de bezoekers van de Dagbeleving en de bewoners van Laarhoven. Zij worden geactiveerd om mee te helpen in het tuinonderhoud. De ontmoetingsruimte van Laarakker grenst aan een dakterras en de drie etages van Laarhoven beschikken elk over grote balkons, grenzend aan de huiskamers, uitkijkend over de binnentuin met vijver. Laarstede kijkt uit over de binnentuin van Het Laar; bewoners hebben een eigen balkon om van het buitenleven te genieten. De westzijde van Laarstede kijkt uit over het groen van het Laarveld.

De binnentuin herbergt nog een aantal verrassingen: een speciale wandelroute, gewijd aan Marietje Kessels. De route start in Het Laar, en het verhaal van het leven en sterven van dit Tilburgse meisje, voert de wandelaar door de hele tuin. In deze tuin liggen ook nog twee jeu-de-boulesbanen, een putting green, een kruidentuin en een volière met voederplaats voor de eenden uit de vijver. Daarnaast ligt aan de vijver een ruime vlonder waar bewoners de koikarpers kunnen spotten. In voorjaar, zomer en najaar vinden op deze vlonder bij mooi weer vaak muziekoptredens plaats.