23 juni 2023

Laarstede bereikt het hoogste punt

Laarstede bereikt het hoogste punt!

De vlag wappert trots op Laarstede, de nieuwe woonzorglocatie van Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat in Tilburg. Op donderdag 22 juni vierden we het hoogste punt van deze nieuwbouw met bewoners, medewerkers, vrijwilligers, vakmannen van Heerkens van Bavel Bouw en genodigden. Bestuurder Lonneke de Haan zorgde voor het hijsen van  de vlag waarna de aanwezigen in zomerse stijl genoten van een optreden van een Braziliaanse brassband en bijbehorende versnaperingen.

Aangenaam leven in Het Laar
Het Laar is een onderscheidende woonzorgorganisatie voor vitale ouderen, maar ook voor ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag. De kernwaarden stijlvol, bruisend en verzorgd kenmerken de redenen dat Het Laar geliefd is onder veel ouderen. Op dit moment bestaat Het Laar uit drie via het centrale binnenplein met elkaar verbonden woonzorglocaties; Laarzicht, Laarakker en Laarhoven. Hier bieden we zowel huur- als zorgappartementen aan.

Bestuurder Lonneke de Haan: “We bieden bewoners graag een welverdiende, mooie oude dag. Ook in het nieuwe gebouwdeel Laarstede staat het beleven van een aangename dag centraal. Er komt volop gelegenheid om te ontspannen, te ontmoeten en te genieten. “

Laarstede
De nieuwbouw Laarstede, ontworpen door BiermanHenket, biedt 67 appartementen met woon- en slaapkamer, keuken,  badkamer met toilet en eigen balkon. Ook komen er zeven ontmoetingsruimten en een eigen Grand Café. Laarstede biedt een herkenbare en beschermde woonomgeving aan ouderen met afnemende cognitieve vaardigheden. Laarstede grenst straks aan Laarhoven, een van de andere woonzorglocaties van Het Laar. De oplevering van Laarstede vindt naar verwachting in februari 2024 plaats. Een deel van de huidige bewoners van Het Laar kan doorstromen waardoor er weer woningen beschikbaar komen in bestaande locaties van Het Laar. Deze extra woningen zijn een mooie toevoeging op de krappe woningmarkt voor ouderen in Tilburg en omgeving.

Meer informatie over Laarstede leest u hier.