23 november 2023

Betaald parkeren rondom Het Laar vanaf 1 december

De gemeente Tilburg voert vanaf 1 december 2023 in de directe omgeving van Het Laar betaald parkeren in. Betaald parkeren geldt dan van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur. Wij realiseren ons dat dit gemeentelijk besluit ingrijpende consequenties heeft voor iedereen die in het Laar woont, werkt of het Laar bezoekt. We doen ons best om alles in zo goed mogelijke banen te leiden en aangenaam wonen en werken mogelijk te blijven maken. Maar dit besluit betekent ook dat we in ons parkeerbeleid keuzes moeten maken.

Het Laar heeft daarom het volgende besloten met ingang van 1 december 2023:

  • Bewoners met een eigen auto kunnen hun eigen auto parkeren op het parkeerterrein. Bewoners die beschikken over een eigen auto worden hierover binnenkort apart geïnformeerd.
  • Medewerkers en vrijwilligers hoeven geen kosten te maken voor het parkeren en kunnen daarom gebruik maken van de parkeerplaatsen op het eigen parkeerterrein (achter de slagboom) of met een vergunning van Het Laar in de omringende wijk.

Parkeren voor uw bezoek
We vinden het belangrijk om voldoende parkeerplaatsen te kunnen bieden aan bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Daarom is het noodzakelijk dat bezoekers de auto betaald parkeren in de openbare ruimte in de omgeving van Het Laar. Voor mindervalide bezoekers is een aantal mindervalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

Voor bewoners bestaan mogelijkheden om hun bezoek te laten parkeren. Ze kunnen bij parkeerbedrijf P1 een regeling aanvragen via het Digitaal Parkeerloket Bezoekers kunnen dan met korting parkeren.

Kiss & Ride’ zone
Er zal op het parkeerterrein aan de Ringbaanzijde bij de slagboom van Het Laar een ruime mogelijkheid worden geboden om bewoners in of uit te laten stappen, dus zonder dat u parkeerkosten betaalt. U kunt deze ruimte ook kortdurend gebruiken om zware tassen, boodschappen en dergelijke uit te laden. Leveranciers kunnen daar ook hun goederen afleveren.

Heeft u vragen?
We snappen dat de nieuwe parkeerregelingen ingewikkeld zijn en tot vragen kunnen leiden. Heeft u vragen over het aanvragen van een bezoekersregeling of parkeervergunning, dan loopt dat niet via Het Laar. Hiervoor kunt u contact opnemen met parkeerbedrijf P1 via 088-126 14 09 of via de e-mail parkeerservicetilburg@p1.nl.
Heeft u vragen over het parkeren op het parkeerterrein van Het Laar, dan kunt u die stellen via info@hetlaar.nl.