16 november 2022

Eerste paal van Laarstede geslagen

Nieuwbouw Laarstede officieel van start

Op woensdag 16 november werd de officiële eerste paal geheid voor de nieuwbouw van Laarstede, een fonkelnieuw woonzorggebouw van Het Laar. De heistelling werd bediend door de directeur van Berghege Heerkens Bouwgroep Peter Kamermans, voorzitter van de bewonersraad Harrie Keusters  en Lonneke de Haan, bestuurder van Het Laar. Laarstede grenst straks aan Laarhoven, een van de andere woonzorglocaties van Het Laar. Eerder dit jaar werd de aanneemovereenkomst getekend.

Aangenaam leven in Het Laar
Bestuurder Lonneke de Haan: “Het Laar is er voor vitale ouderen en ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag en we bieden hen graag een aangename ‘oude’ dag, ook als de zorgbehoefte toeneemt. Wonen in Het Laar betekent genieten van een welverdiende, mooie oude dag, voorzien van de nodige gemakken en comfort. Dat geldt ook voor Laarstede. Deze hoogwaardige nieuwbouw past helemaal bij onze missie: ‘Aangenaam leven in Het Laar’ en de kernwaarden stijlvol, bruisend en verzorgd. Er is dan ook volop gelegenheid om te ontspannen, te ontmoeten en te genieten. Zo zal er in Laarstede een grand café op de begane grond komen. Ook de fraaie ligging in een parkachtige omgeving en de binnentuin dragen bij aan aangenaam wonen. Met deze uitbreiding van 68 appartementen spelen we in op de groeiende vraag naar comfortabel wonen voor vitale ouderen in Tilburg en omgeving en bieden we tegelijkertijd  een antwoord op de groeiende vraag naar wonen met zorg in de nabijheid.”

Bouwen voor de zorg
Directeur Peter Kamermans: “Wij zijn een bouwbedrijf met meer dan 120 jaar geschiedenis in Tilburg. Bouwen voor de zorg is één van onze specialiteiten. We hebben veel ervaring in uiteenlopende bouwprojecten in de zorgsector. Van complexe nieuwbouw tot vernieuwbouw en renovatie, van ultramoderne operatiekamers tot gastvrije ontmoetingsruimtes. We werken volgens een integrale aanpak waarbij veiligheid voorop staat. Dat is een uitdaging, zeker als we bouwen in een omgeving waar de zorg gewoon door gaat. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met Laarstede een prachtige nieuwe locatie gaan neerzetten. Wij zijn er trots op dat we zo’n waardevolle voorziening aan ‘ons’ Tilburg kunnen toevoegen.”

Laarstede
De nieuwbouw Laarstede telt zeven bouwlagen, Het Laar bestaat op dit moment uit drie via het centrale binnenplein met elkaar verbonden woonzorglocaties; Laarzicht, Laarakker en Laarhoven. Hier bieden we zowel huur- als zorgappartementen aan. Het Laar hoopt in het eerste kwartaal van 2024 de deuren te openen van het nieuwe woonzorggebouw.