De route naar woonbegeleider
Meerdere wegen leiden naar Rome een rol als woonbegeleider
Als woonbegeleider heb je een bijzondere band met de bewoners van Het Laar. Je kent ze door en door, maakt activiteiten mogelijk en hebt een sociale en maatschappelijke rol. De verzorgenden en verpleegkundigen nemen de kwaliteit van zorg en de paramedische zorgtaken op zich. Daarom kun je de weg naar de functie van woonbegeleider op meerdere manieren bewandelen. Dat leggen we uit.
Switch naar de ouderenzorg
Of je nu bij Het Laar woont of werkt: durf te dromen.
Geen zorgopleiding? Geen probleem
Met een opleiding op niveau 3 of 4 kun je aan de slag als woonbegeleider. Wat je wellicht niet verwacht: je hoeft geen opleiding richting de zorg te hebben. Ook met bijvoorbeeld een kappersdiploma kun je aan de slag bij Het Laar. Zolang je maar hart voor de zorg hebt en bereid bent om je te laten bijscholen. Samen kijken we welke kennis je mist en welke modules je klaarstomen voor een carrièreswitch naar de ouderenzorg.
Opleidingsinstellingen zoals het ROC bieden modulair leren aan: in een bestaande opleiding volg je specifieke modules die jouw kennis bijspijkeren. Binnen de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 komt bijvoorbeeld de module adl-zorg voor. Jij kunt voor alleen dat stukje instappen, en uitstappen als je geslaagd bent voor deze module. Zo leer je efficiënt en ben je geen kostbare tijd kwijt aan wat je toch al weet. Het certificaat dat je ontvangt geldt landelijk.
Ontdek wat een woonbegeleider zoal doet op een dag.
Met een zorgdiploma op zak
Heb je een zorgopleiding niveau 3 of 4 gevolgd? Dan kun je direct als woonbegeleider aan de slag. Denk aan de mbo-opleidingen Verzorgende 3IG/MZ of Sociale dienstverlening niveau 3, of hbo Social Studies. Natuurlijk is bijscholing mogelijk als je die ambitie hebt.