17 februari 2021

Stroomstoring Laarzicht verholpen

Woensdagavond 17 februari om 19.30 is de stroomstoring in gebouw Laarzicht verholpen. Tot dat moment hadden de bewoners van Laarzicht nog geen elektriciteit in het appartement. De stroomvoorziening die de liften, de noodoproepinstallatie en de verlichting op de gang aanstuurt, was de avond tevoren, rond middernacht al verholpen.

Op dinsdagavond 16 februari viel rond 19.30 uur in woonzorglocatie Laarzicht van Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat 175 te Tilburg tijdelijk de stroom uit. Hierdoor zijn de bewoners van de 163 aanwezige appartementen enkele uren afgesloten geweest van elektriciteit. Na het opmerken van de stroomstoring is direct door de dienstdoende verpleegkundige bereikbaarheid opgeschaald.

Medewerkers van Het Laar zijn direct gemobiliseerd om op locatie ondersteuning te bieden. In meerdere rondes zijn ze de appartementen, verspreid over het dertien etages tellende gebouw langsgegaan. Zij hebben bewoners geïnformeerd over de storing, hen gerustgesteld en waar nodig ondersteuning geboden. De brandweer, politie, ambulance en GHOR, die snel ter plaatse waren, hebben de (bedrijfs)hulpverlening van Het Laar ondersteund. Hierbij is primair de aandacht uitgegaan naar de veiligheid en gezondheid van de bewoners. In Laarzicht wonen zowel zelfstandige huurders als bewoners die aangewezen zijn op langdurige zorg. De storing was rond middernacht tijdelijk verholpen. Met de geschrokken bewoners van Het Laar gaat het naar omstandigheden goed. De oorzaak van deze uitval wordt vanzelfsprekend de komende dagen nader onderzocht.