Persbericht: Bestuurder Ingrid van Huijkelom verlaat Het Laar

20 mei, 2020

Tilburg, 19 mei 2020

Bestuurder Ingrid van Huijkelom verlaat Het Laar

Het Laar krijgt een nieuwe bestuurder. Na bijna negen jaar in Het Laar te hebben gewerkt, neemt de huidige bestuurder, Ingrid van Huijkelom, in de zomer afscheid. Zij laat een mooie, en in alle opzichten gezonde, eigentijdse woonzorgorganisatie voor ouderen achter. Eén van de laatste projecten waaraan zij werkte is de uitbreiding van Het Laar met een nieuwe woonzorglocatie die gepland staat voor 2021.

Ingrid heeft samen met de woon- en zorgteams van Het Laar, waarin vele betrokken en gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers actief zijn, bijgedragen aan wonen en zorg van een hoog niveau. Begin 2020 kwam er een nieuwe uitdaging op haar pad, waarna zij in maart de keuze maakte om de overstap te maken. Ze wordt bestuurder van SDW in Roosendaal. De Raad van Toezicht spreekt haar waardering uit over de wijze waarop Ingrid van Huijkelom Het Laar heeft gepositioneerd en de wijze waarop zij haar bestuurlijke rol heeft vorm gegeven.

Om de continuïteit te waarborgen heeft de Raad van Toezicht van Het Laar in overleg met de Ondernemingsraad, Bewonersraad en managementteam, ervoor gekozen om, in afwachting van een definitieve invulling van de bestuursfunctie, Nelleke Vogel als interim bestuurder aan te stellen. Zij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de ouderenzorg en was recentelijk nog bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland. De interim bestuurder start op 25 mei in Het Laar en krijgt ruimschoots voor het vertrek van Ingrid van Huijkelom een ‘warme overdracht’. Dit maakt een soepele overgang mogelijk. De Raad van Toezicht van Het Laar is inmiddels gestart met de wervings- en selectieprocedure van de definitief aan te stellen nieuwe bestuurder.