Dagbeleving (Wmo)

Een dag vol aangename bezigheden

Dagelijks ontmoeten ouderen uit heel Tilburg elkaar in Het Laar. Ze trekken er dan vervolgens op uit om een wandeling te maken, te sporten of gaan naar het atelier om creatief bezig te zijn. In Het Laar beleven ze samen een aangename dag. Wmo-begeleiding, in Het Laar Dagbeleving genoemd,  is dat misschien ook iets voor u?

Zelfstandig wonende ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of behoefte hebben aan meer sociale contacten en structuur zijn welkom in Het Laar voor een zinvolle dag. Dagbeleving van Het Laar is er speciaal voor deze ouderen. Ze bezoeken de Dagbeleving een of meerdere dagen per week. Door deze ondersteuning kunnen zij vaak veel langer zelfstandig thuis wonen. Het bezoek aan de Dagbeleving biedt tegelijkertijd de mantelzorgers verlichting. Ook binnen Het Laar zijn er bewoners die naar de Dagbeleving komen omdat het aanbod bij hen past. Samen beleeft u dan een aangename dag.

Dagbeleving in Het Laar wordt flexibel ingevuld. We stimuleren onze bezoekers de dingen te doen die ze leuk vinden. Het Laar zoekt daar dan een passend programma bij, met een steeds wisselende inhoud. Het Laar biedt diverse activiteiten binnen de volgende programma´s:

  • Creativiteit en Cultuur
  • Sfeer en Ontspanning
  • Natuur en Buitenleven
  • Sport en Bewegen

Op 1 januari 2023 gaat in Regio Hart van Brabant het nieuwe contract voor Wmo-begeleiding in. Krijgt u al Wmo-begeleiding in Het Laar? Dan loopt deze begeleiding door tot het einde van uw beschikking.
Heeft u nog geen beschikking of loopt uw beschikking af en wilt u gebruik maken van Wmo-begeleiding geleverd door Het Laar? Neem dan contact op met het Servicebureau van Het Laar (013-4657700). Onze collega’s helpen u graag bij het aanvragen van een, nieuwe of een aangepaste,  beschikking bij de Coalitie Hart van Brabant via begeleiding@decoalitiehvb.nl of telefoonnummer (06) 50057073 .