Dagbeleving (Wmo)

Een dag vol aangename bezigheden

Dagelijks ontmoeten ouderen uit heel Tilburg elkaar in Het Laar. Ze trekken er dan vervolgens op uit om een wandeling te maken, te sporten of gaan naar het atelier om creatief bezig te zijn. In Het Laar beleven ze samen een aangename dag. Dagbeleving (Wmo-begeleiding) in Het Laar, is dat misschien ook iets voor u?

Zelfstandig wonende ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of behoefte hebben aan meer sociale contacten en structuur zijn welkom in Het Laar voor een zinvolle dag. Dagbeleving van Het Laar is er speciaal voor deze ouderen. Ze bezoeken de Dagbeleving een of meerdere dagen per week. Door deze ondersteuning kunnen de ouderen vaak veel langer zelfstandig thuis wonen. Het bezoek aan de Dagbeleving biedt tegelijkertijd de mantelzorgers verlichting. Ook binnen Het Laar zijn er bewoners die naar de Dagbeleving komen omdat het aanbod bij hen past. Samen beleeft u dan een aangename dag.

Dagbeleving in Het Laar wordt flexibel ingevuld. We stimuleren onze bezoekers de dingen te doen die ze leuk vinden. Het Laar zoekt daar dan een passend programma bij, met een steeds wisselende inhoud. Het Laar biedt diverse activiteiten binnen de volgende programma┬┤s:

Creativiteit en Cultuur

Sfeer en Ontspanning

Natuur en Buitenleven

Sport en Bewegen

Wilt u gebruik maken van de Dagbeleving, of heeft u vragen over de financiering ervan? Bij deelname via de Wmo verloopt uw aanvraag via het Wmo-loket van de gemeente Tilburg. Het Servicebureau kan u helpen met uw aanvraag en uw andere vragen (013-4657700). Het Laar heeft met de gemeente een contract voor de levering van dagbeleving (Wmo-begeleiding) tot 1 januari 2023.