Vernieuwend bezig zijn

Route 3: Vernieuwend bezig zijn

Betere en efficiëntere zorg, aantrekkelijkere arbeidsomstandigheden en aandacht voor het milieu, als het gaat om duurzaamheid en innovatie kijken we naar alle kanten van onze diensten, producten en processen. Er geldt één voorwaarde: de vernieuwing moet tenminste bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg, werk en/of milieu. Verder houden we het simpel. De wensen van (wijk)bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers veranderen net zo snel als de wereld om ons heen. Met elkaar gaan we ontdekken hoe we hier het beste op kunnen inspelen. Een proces dat constant doorgaat.

Robotica, domotica en ict

Techniek is geen doel op zich. Robots gaan onze medewerkers niet vervangen. Maar waar mogelijk zetten we innovaties in om het leven van (wijk)bewoners aangenamer te maken en onze mensen te ondersteunen in hun werk. Denk aan slimme camera’s. Of deuren die een bewoner kunnen herkennen en automatisch sluiten of juist niet. Of het elektronisch cliëntdossier waarmee mantelzorgers en professionals met elkaar in contact kunnen staan.

De werkwijze verbeteren

“Als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg”, zo luidt het cliché. Het Laar denkt liever vooruit. Verandering zit in onze manier van ‘lean’ werken vervat met verbeterborden, weekstarts, dagstarts en verbeterdialogen. Door constant scherp te blijven en elkaar feedback te geven, optimaliseren we onze werkwijze. Want dingen kunnen altijd beter. Waar mogelijk betrekken we onze (wijk)bewoners hierbij. Voor hen doen we het.

Klantgerichter & plezieriger

Medewerkers van Het Laar zijn geschoold op het gebied van lean werken en worden ondersteund door Green Belts. Zij zijn extra vaardig in het oplossen van vraagstukken bij dreamteams en fungeren als aanjagers van innovatie in Het Laar. Ook Purple Belt opgeleide managers ondersteunen de lean transformatie. Zo lukt het ons om de organisatie nog klantgerichter, efficiënter en plezieriger te laten functioneren.


 

  icon1 icon3 icon4 icon2