Ambitie

Download hier ons Meerjarenbeleid: Bewandel de weg naar een aangenaam leven


 

De routes die we gaan bewandelen

Een laar is meer dan een open plek in het bos. Wij zien deze plek als de ultieme bestemming: een aangenaam leven. Nu en in de toekomst. We bewandelen vier routes om deze bestemming te bereiken. Deze routes bevatten de verschillende thema’s uit het meerjarenbeleid 2018-2020.

 

 

Een dag die het waard is om geleefd te worden

Onze (wijk)bewoners willen leven zoals ze dat altijd gewend zijn geweest. Ze wonen comfortabel met zorg binnen handbereik en geven zelf invulling aan hun dag, hun activiteiten en sociale contacten. Een dag die het waard is om geleefd te worden. Familieleden, vrienden, vrijwilligers en professionals ondersteunen daarbij.

 

onze missie:

Aangenaam leven met Het Laar

Of het nu gaat om wonen, zorg, eten en drinken of bijvoorbeeld kunst en cultuur. Professionals en vrijwilligers van Het Laar zetten zich in om u het leven te laten leiden zoals u dat wenst. We stellen ons dagelijks de vraag: “Wat kunnen we samen doen om er voor u een aangename dag van te maken?”

 

Naamloos-6

onze kernwaarden:

Het kompas waar we op vertrouwen

Stijlvol | Bruisend | Verzorgd

Drie kernwaarden die voor iedereen gelden: (wijk)bewoners, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Onze aandacht voor deze kernwaarden maakt de woon- en leefomgeving aangenaam! “De expertise van Het Laar is om het gewone, alledaagse aangenaam te maken.”

 

skyline

Voor wie is Het Laar?

We zijn er voor vitale ouderen (75+) en ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag. Tilburgers die hun hele leven vol passie hebben gewerkt aan hun eigen toekomst en die van de stad. We willen hen een welverdiende, mooie oude dag bieden, voorzien van alle gemakken en comfort. Ook als het minder makkelijk wordt om vast te houden aan de eigen zelfstandigheid en leefstijl en de zorgbehoefte toeneemt; Het Laar staat voor u klaar.

 

Waar vindt u onze bewoners?

 

In de wijk

Het Laar biedt zorg- en dienstverlening aan wijkbewoners die daarmee zelfstandig thuis kunnen wonen.

 

In de huurappartementen

Het Laar is er voor de bewoners van onze huurappartementen.

 

In de zorgappartementen

Het Laar zorgt voor de bewoners die wonen in onze verzorgingshuis- en verpleeghuisappartementen.

Naamloos-2 kopiëren

Wat vinden we belangrijk?

Eigen regie en levensvreugde

Wie zoveel mogelijk zelf in de hand heeft, ervaart een hogere kwaliteit van leven. Daarom ondersteunen we ouderen en de mensen om hen heen om zo lang mogelijk de eigen regie te voeren. Alledaagse dingen blijven doen is van onschatbare waarde. Ze voegen veel betekenis en vreugde toe aan iedere dag.

 

7 keer 24 uur zorg op maat

Goed opgeleide professionals staan 7 keer 24 uur per week voor u klaar. Het aanbod is omvangrijk: huishoudelijke en persoonlijke verzorging, maaltijden, aantrekkelijke activiteiten en ook medische en paramedische behandeling. Onze (wijk)bewoners hebben zo volop ruimte om het leven te leiden dat ze wensen. Omgeven door vertrouwde gemakken en gezichten.

 

Oog voor kwaliteit

We houden vinger aan de pols bij medewerkers, (wijk)bewoners en organisaties om ons heen. Vragen zo veel mogelijk om feedback. Want soms hebben we anderen nodig om ruimte voor verbetering te zien. Aangenaam leven kan alleen als wij de hoogste kwaliteit bieden. Daar gaan we voor. Elke dag opnieuw, met veel enthousiasme en trots.

 paddestoel

De wandeling naar 2020

Toenemende vergrijzing, veranderende zorg, meer zelfredzaamheid… De wereld waarin we leven en werken is volop in beweging. Verandering is de enige constante.

Juist daarom houdt Het Laar vast aan dat wat ons drijft: een aangenaam leven voor onze (wijk)bewoners. Elke dag. Dit is onderdeel van ons beleid de komende jaren. Samen met u gaan we op weg naar 2020. Een wandeling die bestaat uit vier routes die we samen volgen.


 

  icon1 icon3 icon4 icon2

 

 

We houden de pas erin

Samen met u wandelen we naar 2020. Om te blijven verbeteren, houden we de pas erin. De kwaliteit van wonen, zorg, werken en leven ontwikkelen we door de routes van verandering te bewandelen. Zo werken we aan een aangenaam leven.