Beleef dementie met de VR-bril

20 februari, 2019

Beleef zelf hoe het voelt om dement te zijn

Medewerkers en vrijwilligers van Het Laar schrijven zich in groten getale in om te ervaren hoe het voelt om dement te zijn. In de periode van 25 februari tot en met 15 maart 2019 biedt Het Laar deze bijzondere ervaringsreis van 20 minuten aan.

De ervaringsreis is ontwikkeld door Into d’Mentia (https://intodmentia.nl)

Medewerkers en vrijwilligers van Het Laar krijgen een VR-bril op, waarmee ze een nieuwe wereld, de wereld van iemand met dementie, op een bijna levensechte wijze binnenstappen.

Op dit moment traint Toine Struijcken van Into d’Mentia 12 medewerkers van Het Laar, zodat zij vervolgens de meer dan 300 medewerkers en meer dan 150 vrijwilligers kunnen begeleiden bij het dragen van de bril en het beleven van de ervaring.

Het Laar investeert in deze beleving. Want als je zelf als medewerker ervaart hoe het is om met dementie te leven, dan snap je mensen met dementie beter. Je toont meer begrip, waardoor je de zorg en het contact als minder zwaar ervaart. Je kunt dus betere zorg leveren en je treedt met meer vertrouwen in contact met mensen met dementie. Dat vinden we belangrijk voor iedere medewerker en vrijwilliger, niet alleen de zorgmedewerkers.

In Het Laar vinden we het belangrijk dat onze bewoners iedere dag een aangename dag beleven. Ook onze bewoners met dementie ondersteunen we maximaal hierin.