Puur contact met dementerenden door de miMakker

30 oktober, 2017

Begin november is de Week van de Mantelzorg. Het Laar organiseert woensdag 8 november een ‘Vergeet me niet’ avond voor mantelzorgers, medewerkers en andere geïnteresseerden die met dementie te maken hebben.

 

Deze avond staat het opbouwen van contact met dementerenden door miMakkers met clownshumor centraal. miMakkers zijn geen drukke, lawaaiige clowns met een rode neus. Ze spelen geen rol, maar ze zijn juist zichzelf. Alertheid en betrokkenheid zijn belangrijke sleutels waarmee ze meegaan in de belevenissen van mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Hierdoor maken ze onderdeel uit van belevingsgerichte zorg voor alle mensen die in hun eigen wereld leven. Of  mensen voor wie taal niet meer vanzelfsprekend is.

Mariëlle van der Meer en Angelique Konijn zijn de miMakkers van Het Laar. Ze komen vertellen over hun ervaringen als clown in het werken met mensen met dementie. Angelique en Mariëlle zijn als clown Cato en Fiep regelmatig in Laarhoven aanwezig.

 

miMakkers Het Laar

 

Op deze ‘Vergeet me niet’ avond praten ze vanuit hun eigen ervaring als miMakker en geven ze aan wat de toegevoegde waarde van hun werk is. Graag willen ze de aanwezigen laten ervaren hoe het is om in aanraking te komen met een miMakker. Ook zullen ze ingaan op de ontstaansgeschiedenis van de miMakkers. Tevens bieden ze handvaten waardoor je zelf mee kunt gaan in de beleving van iemand met dementie. 

De avond vindt plaats in de Laarzaal. Deze is 8 november geopend vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.