mevrouw Van Aanholt:

Zonder de thuiszorg van Het Laar zou ik het hier in mijn eentje niet redden

Thuisverhaal van mevrouw Van Aanholt

“Weet je, ik kom wel eens bij Het Laar bij een vriendin op bezoek. Die woont daar prachtig.
Twaalf hoog, riant uitzicht. Maar ik zie hier ook de zon ondergaan en de stadionlichten van
Willem II. Dit is mijn thuis en voorlopig hoef ik hier echt nog niet weg. En dat hoeft ook niet, dankzij de thuiszorg van Het Laar.”

Mevrouw Van Aanholt (86) heeft het goed naar haar zin in haar ruime appartement aan de Schouwburgring in Tilburg. Een huurappartement van Vesteda waar ze nu zo’n 20 jaar woont. “Midden in het centrum, winkels in de buurt, een levendige omgeving met jonge en oudere mensen … Dit is precies zoals ik wil wonen.”

MIDDEN IN HET CENTRUM, MIDDEN IN HET LEVEN

Mevrouw verhuisde zo’n 50 jaar geleden met haar echtgenoot vanuit Arnhem naar Tilburg. “Mijn man kwam als rayon-inspecteur bij Detam te werken en kreeg het hele zuiden van het land toegewezen. Tilburg was een mooie centrale plek om te wonen. We kozen voor een woning in de nieuwbouwwijk Wandelbos. Een comfortabele woning – mét CV! – en lekker veel speelruimte voor
de kinderen.” Met de jaren raakte mijnheer Van Aanholt wat slechter ter been en dus besloot het echtpaar naar een gelijkvloerse woning te verhuizen. Mevrouw Van Aanholt: “Je kunt natuurlijk kiezen voor een bungalow in de bossen, maar wie kom je daar nou tegen? Nee hoor, wij wilden naar het centrum en verhuisden naar een appartement in deze galerijflat. Toen het lopen voor mijn man nog lastiger werd, betrokken we dit appartement, makkelijk dicht bij de lift.”

GEZELSCHAP EN HULP GENOEG

Sinds het overlijden van haar man, negen jaar geleden, woont mevrouw Aanholt alleen. Maar ze voelt zich allesbehalve alleen. “Ik heb zes kinderen die regelmatig bij me langs komen, en 14 kleinkinderen die het hartstikke leuk vinden om bij oma op bezoek te gaan. We bellen, mailen en skypen met elkaar. Iedereen wil van alles voor me doen, dus dat gaat prima. Wel is de hulp van Francé en haar thuiszorg-collega’s van Het Laar van belang. Zonder hen zou ik het hier in mijn eentje niet meer redden.”

ALLE ZORG DIE NODIG IS

Het thuiszorgteam van Het Laar staat mevrouw Van Aanholt bij. Na een lelijke valpartij jaren geleden en recentelijk weer een, is mevrouw een stuk minder mobiel. Vanaf het overlijden van haar man, maakt ze graag gebruik van de thuiszorg van Het Laar. Wassen of douchen in de ochtend, steunkousen aantrekken, helpen aankleden als dat nodig is, zorgen dat mevrouw er weer tiptop uitziet. En ’s avonds kousen uit en ervoor zorgen dat ze naar bed kan. “Koken doe ik nog zelf, dat vind ik gewoon leuk. Maar ik merk langzamerhand wel dat het meer en meer een opgave wordt. Daarom overweeg ik om Het Laar ook maaltijden te laten bezorgen. Die hoef ik dan alleen maar in de magnetron te zetten. Op en top vers en naar ik hoor erg lekker!” Het is een vast team van thuiszorgmedewerkers dat bij mevrouw over de vloer komt, maar soms ziet ze toch een nieuw gezicht. Is dat vervelend? “Integendeel, ik vind dat wel leuk. Het zijn allemaal verschillende persoonlijkheden. Maar allemaal even professioneel, correct en vriendelijk.”

GEZELLIG OP BEZOEK BIJ HET LAAR

Nog meer zaken waarmee Het Laar mevrouw Van Aanholt van dienst kan zijn? “Ik ga er wel eens naartoe als er een bijzondere activiteit is. Een tuinfeest bijvoorbeeld of een gezellige avond. Ontzettend leuk. Ik lees ook wel eens over hun koor en hun soosavonden. Maar ik kom daar niet zo heel vaak. Erop uit trekken wordt stilaan toch een heel gedoe. Behalve mijn rollator heb ik ook een rolstoel en een scootmobiel en daar is dit appartementencomplex gewoon niet op ingericht. Daardoor kom ik minder vaak buiten dan ik zou willen. Wat dat betreft zou een woning bij Het Laar op den duur zo gek nog niet zijn.” U bent van harte welkom mevrouw Van Aanholt. Het Laar helpt u graag te wonen en te leven zoals u dat zelf wilt!

“Allemaal even professioneel, correct en vriendelijk.”